האם יש חובה בהלכה לשים גרביים לנשים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 31/08/20 21:02 יא באלול התשפ

שאלה

בסייעתא דשמייא

שלום כבוד הרב,

ברוך ה אני הולכת עם חצאיות ארוכות והבנתי שיש עניין ללכת עם גרביים, הייתי שמחה להבין אם יש מקור הלכתי ומה הסיבה לכך.

שמעתי גם אמירה שאם הלכתי יותר משלוש פעמים עם גרביים בשבת אני צריכה לעשות התרת נדרים, אשמח לדעת גם לגבי זה בבקשה .

תודה רבה לכבוד הרב !

תשובה

שלום לך מוריה ויישר כח על ההקפדה בדיני צניעות.

על פי ההלכה האשה חייבת לכסות את השוק.

המנהג המקובל הוא שהשוק הוא מהברך ומעלה ולכן לא מכסים מתחת לברך. אמנם, רוב הפוסקים סוברים שהשוק הוא מהברך עד הקרסול, ולכן מי שהולכת עם חצאיות עד הקרסול תבוא עליה ברכה, וכך ראוי לעשות.

את כף הרגל עצמה אין חובה לכסות, וזו מידת חסידות.

אם הלכת 3 פעמים עם גרבים מתוך מחשבה להדר במצוות אז באמת צריך לעשות 'התרת נדרים' - רק יש לגבי זה כל מיני פרטים, את מוזמנת לחזור אלינו בקשר לזה.

אם הלכת מתוך נוחות או שהלכת כי חשבת שכך ההלכה - וכאמור אין בזה חיוב הלכתי - את לא צריכה לעשות 'התרת נדרים'.

חזקי ואמצי!

טוביה