האם חולצת 3\4-חובה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/12/01 05:34 יג בטבת התשסב

שאלה

רציתי לשאול בעניין הצניעות, בשרוולים.

אני יכולה להבין מדוע אסור ללכת עם מכנסיים ומדוע צריך חצאיו ארוכות מכיוון שכשבנים רואים דברים לא צנועים ברגליים...

אבלף אני לא חושבת שזה ככה גם בחולצה, מה כבר יש בידיים? מדוע אסור?

תשובה

בס"ד

שלום

אם היית בן, היית יודעת כמה כל דבר כזה מעורר את הבנים למחשבות שליליות.

יש הבדל גדול בין התחושות והמחשבות של הבנים לעומת התחושות והמחשבות של הבנות. כך ברא אותנו אלוקים. השוני הזה גורם לכל המערכת המורכבת של חיזור שבא בדרך כלל מצד הבנים זו הסיבה שבגללה האונס (כמעט באופן מוחלט) הוא רק מכיוון אחד. הכל נובע מהשוני. ואפשר להביא עוד כמה דוגמאות לכך.

לעולם לא תדעי לחוש את התחושה של בנים כמו שבנים לעולם לא ידעו תחושה של בנות.
אבל תאמיני לי, זה מאוד מאוד מפריע.