האם זה לשון הרע?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/06/13 12:03 יג בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב,

שדכן הציע לי בחור ומסר לי את המספר של החבר שלו כדי שאוכל לברר עליו. התקשרתי לחבר והוא אמר לי שהוא לא מגדיר את עצמו כחבר שלו אלא כבחור שעוזר לו. שאלתי למה הכוונה והוא הסביר שלבחור יש "בעיות חברתיות קשות. אפשר לקלוט את זה. יש לו פיגור סביבתי. אם יש בכלל שם לדבר הזה" כדברו. הוא גם הוסיף שהוא מטופל ע"י שרותי הרווחה. שאלתי היא, האם אני צריכה ואף חייבת לספר לשדכן מדוע אינני מעוניינת לצאת עם הבחור, או שמא זה נחשב ללשון הרע ודברי יסבו נזק לבחור? תודה על העזרה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את לא צריכה לתת לשדכן נימוק לסירוב.

אם הוא לא יודע את מצבו צריך לידע אותו כדי שלא יגרום עגמת נפש לו ולבנות נוספות. כמובן לומר לו שזו שמועה ולא שאת יודעת מכלי ראשון.

אם יודעים את מצבו משדכים בהתאם או שמידעים את הבחורה.

בברכה,

דני ארגמן