האם זה חילול חג?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/03 04:23 ד בתשרי התשסד

שאלה

שנה טובה.בחג ראש השנה ביומו השני (יום א בשבוע) הזזתי סיר שהיה מונח על השיש. לצערי הסיר שהזזתי לחץ על המיחם והדליק את נורת ההרתחה. מכיוון שאחייניתי לא הסכימה לכבות את הכפתור שנלחץ (היא בת שלוש ופחדה מאד מהענייו) נאלצתי לדחוף שוב ושוב את הסיר עמנ' להשיג פעולה הפוכה.

שאלתי: האם נהגתי כשורה?

מה עושים במקרה דומה בעתיד?

האם עדיף להוציא את כל השקע של המיחם?

האם יש כאן סכנה ממשית? (אני מניחה שאם לא הייתי פועלת אז המים היו מתאדים והי נוצר קצר בכל הבית...)

אשמח אם תפרסם את התשובה באתר.

חתימה טובה.

תשובה

בס"ד

א- היית צריך להשאיר אותו שירתח ויכבה את עצמו. לכל דוד מים חמים יש מפסק בטחון פנימי. או שגוף החימום ישרף ותחליף אותו אחר השבת. בכל מקרה אם אין חשש לשריפה בבית - אסור לכבותו.

ב- יפה עשתה הילדה שלא הסכימה לחלל שבת. לא טוב עשית כשניסת לאלץ אותה לכך.

ג- גם אם היה קצר בכל הבית - היה אסור לכבות את המיחם.

בהצלחה