האם זה הוא??.

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/11 19:02 יא בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב,

שמי מרים ואני בת 23 אני יוצאת כשנתיים עם בחור שהוא לא בדיוק היה החלום שלי-...תמיד ידעתי מה אני רוצה והוא לא כזה כמו שרציתי אפשר לומר שרק מבחינה חיצונית כי מבחינה פנימית חוץ מזה שהוא חילוני הוא מושלם בשבילי....

מדובר בבחור חילוני בעוד שאני דתייה, אך דבר זה לא ממש פריע לקשר שלנו נהפוכו אני חושבת שלמדנו אחד מהשני המוןן

במשך השנתים האלו עשינו פסקי זמן ותמיד חזרנו...הוא מאוד מאוד יקר לי אנחנו חברים טובים שכנראה לא יכולים ממש אחד בלי השני- או אולי זה הרגל?י.

אך עם זאת כל פעם שאני רואה בחור כמו שאני רוצה יש לי צביטה בלב כמו מעין החמצה אבל גם כשאני חושבת על לעזוב את החבר הנוכחי יש בי רגש של החמצה וישר אני מתחרטת....

אני בככל לא יודעת עם דמות הבחור שיש לי בראש באמת תתאים לי....

מה לעשות אני כבר כול-כך עובדת עצות....שאלתי מיליוני פעמים וביקשתי מהקב"ה לעזור לי ולכוון אותי....מצד אחד ניראה לי כאילו הוא רוצה שנישאר ביחד ומצד שני אולי זה אני...

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

קשה ליצור קשר בר קיימא עם בחור שאת מגדירה אותו "לא החלום שלי" וכל פעם שאת רואה חולם יש לך צביטה בלב,

הרי זה יכול לקרות גם אחרי החתונה,

ואז התנאים יותר מורכבים כי יש מתחים ולחצים אחרים,

אדם מטבעו עוסק בהשוואות, אז אם הוא בחר את הטוב בעניו, יש לו כח לדחות את ההשואות אבל אם כבר עכשיו מונח יסוד של השוואה יהיה קשה.

לכן את צריכה להחליט אם הוא שלך ולקבל אותו בלב שלם ולא לרצות "משהו יותר טוב" .

מה שקשה לך לעזוב את הבחור זה בגלל שהתרגלת לקשר הזה, והעזיבה תיצור מצב של בדידות,

צריך להתעלות מההגל הזה ולהגיע להחלטה.

בברכה,

דני ארגמן