האם זה גזל?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 26/06/17 07:15 ב בתמוז התשעז

שאלה

שבוע טוב,

ברצוני לשאול אודות גזל.

לפני זמן מה קניתי בסופר אגוזים בתפזורת שהיה רשום על גביי שלט מחירם למאה גרם. קניתי 300 גרם.

כשיצאתי מהסופר הבחנתי שעל גביי האריזה רשום 300 גרם ,אך במקום אגוזים רשום בוטנים ומחיר נמוך יותר ממה שהייתי אמורה לשלם. כנראה זו הייתה טעות מצד הקופאית, שהדביקה ככל הנראה מדבקה לא נכונה.

יש לי חשש שמא זה גזל, אם כן מה עליי לעשות?

בברכה,

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

שאלתך לגבי הגזל חשובה מאוד.

אם אכן המחיר של הבוטנים נמוך מהמחיר של האגוזים אז שילמת פחות מהמחיר שהיית צריכה ועלייך להחזיר את היתרה.

עלייך לנסות בהזדמנות להגיע לחנות ולהודיע להם על הטעות ולהשלים את החסר.

ייתכן שהם יוותרו לך, אך זה צריך להיות בהסכמתם.

כמו כן, צריך לזכור שבדרך כלל הקופאיות אינן בעלות הבית של החנות ולכן הן אינן רשאיות לוותר על התשלום.

אם קשה לך להגיע למקום, את יכולה להתקשר ולבקש שימחלו לך או להעביר להם את הכסף בדואר.

בהצלחה רבה

הלל מרצבך