האם התנ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/05/05 02:38 יג באייר התשסה

שאלה

שלום רב,

בתנ"ך לא כתוב שום דבר בקשר לדינוזאורים..כאילו העולם נוצר רק לפני 5000 שנה בערך...אבל יש עדויות והוכחות שהיו גם חיים לפני מיליוני ומילארדי שנים(עצמות של דינוזאורים וכל מיני יצורים אחרים בתוך מאובנים...)איך יש הסבר לכל זה????????אם בתנ"ך כתוב שהעולם נוצר לפני 5000 בערך ויש הוכחות לחיים לפני מילארדי שנים זאת אומרת שהתנ"ך זוהי סתם המצאה של סופר ולא ספר קדוש ליהדות....

תודה מראש ..... זהבית!!!!

=)

תשובה

שלום וברכה
שאלה זו נשאלה במשך עשרות השנים האחרונות וניתנו לה תשובות שונות.
שלוש התשובות העיקריות הן אלה: ראשונה בהן טוענת כי התנ"ך כלל לא אומר כמה זמן העולם קיים. התנ"ך אומר כמה זמן אנחנו סופרים מהיום שריבונו של עולם קבע שזאת הבריאה. אין לנו מושג מה קרה קודם, והדבר כלל לא מעניין אותנו. על כן, התנ"ך מתעלם מכל מה שהיה קודם לספירה המחייבת אותנו, ואינו מספר על זה כלל. אין אנו יודעים כמה זמן קיים העולם לפי התנ"ך כיווןש הוא לא עסק בנושא. אפשרות שניה היא לטעון כי כל בעלי החיים האלה היו קיימים קודם המבול. העולם אכן קיים 5765 שנה והוא נברא מלכתחילה עם חיות שונות שחלקן הוכרת במבול וכדו'. אפשרות שלישית היא בדיוק לכיוון ההפוך - ייתכן שגם לפי התנ"ך העולם קיים מליארדי שנים. אין אנו מבינים את סיפור שבעת ימי בראשית, וייתכן כי ימים אלה היו הרבה יותר ארוכים ממה שאנחנו חושבים, ו"התנינים הגדולים" המתוארים ביום החמישי הם הדיזניאורים וכדו'.

קיצורו של דבר - יש דרכים שונות ליישב את הסתירה.

כל טוב