האם המאחזים הם דבר חוקי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/10/02 11:40 כא בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

האם המאחזים וחוות גלעד הם דבר חוקי?

במקרה שזה לא האם מותר לכחתחילה לתמוך בדבר זה?

הרי אנו הולכים לפי חוק וזה לא חוקי. כמו כן למה צריכים לסכן חילים בשביל קבוצת אנשים שמעמידים קראוונים לא חוקים בנקודה מסוימת??.

תודה

תשובה

בס"ד

חוות גלעד נראית מאוד מאוד חוקית. הרבה יותר מדברים אחרים במדינה, כולל העברת הקרקעות לידי סוחרים המקורבים למפלגה הנכונה. כולל בניה בלי שום הגבלה על ידי ערבים בגליל ובנגב. בלי שום נסיון לעצור את גזל הקרקעות הללו.

אני לא משפטן ולכן לא אכנס לדיון על חוות גלעד עצמה. אבל בעקרון אנחנו מדינה דמוקרטית ומותר לנו האזרחים, חובה עלינו להפגין לא פחות מאשר על תוספת יוקר ושאר הטבות אישיות.

ההפגנה היא מאוושיות הדמוקרטיה!!

המתנחלים לא באו לעקוף את המדינה ח"ו. הם באו לפעול בכל מיני דרכים לעורר את המנהיגים לחשוב על טובת עם ישראל ולא על טובת הנאה אישית.

ראה נא.
רוב הדברים הטובים לא באו מהשלטון - הם באו מהציבור שצעק ולחץ. הממשלות למינהם הונעו על ידו לפעול למען ה'.

אתה מדבר על סיכון חיילים?
איזה חייל הסתכן בהרמת ילד על גבו? זה הרבה יותר קל מלהרים חיילים על אלונקות.

אין סיכון יותר גדול לעם ישראל מאשר ויתור על ארץ ישראל.
כל ההיסטריה של עם ישראל מלמדת את זה. ולאחרונה למדנו את זה על בשרנו בכאב גדול בשעה שהממשלה הסכימה לותר על אמא ---סליחה על ארץ ישראל למען עם ישראל בהסכם אוסלו וקיבלה דם ודם ודם.

זה מה שקורה למי שמוכר את אמא שלו למען החיים של עצמו.
מה שקורה לו שאין לו אמא שתגן עליו בעת הצורך. אין לו אמא.
זה לא שהוא לא כורת את העץ שעליו הוא יושב.
הוא מרעיד את האדמה שעליה הוא עומד.

אין אדמה
אין אמא
אין חיים.

אם לוקחים את חיינו ומוסרים אותם בידי רוצחים שפלים.
אם נותנים להם את הגבעות השולטות על חיינו.
אם רוצים לתת פרס לרוצחים - מדינה שלמה.

מותר לנו ואני חייבים לצעוק ולמחות ולהפוך את העולם עד שיקשיבו לנו ולא יעיז לומר לנו "פלופלורים" וכד'.

------

אגב. בחוות גלעד זה היה ממש חוקי.

מי שהפר בפינוי חוות גלעד בעבר את החוק היה מי שניסה לפנות אותם בשבת וביום חול.

מי שהפר כאן את החוק היה מי שפינה אנשים אחרי שהגיעו איתו להסכם

מי שהפר כאן את החוק היה מי שמונע מאדם להתישב על אדמה שקנה בכסף מלא.

אם יש משהו לא חוקי - זה הפינוי.
אם יש משהו לא חוקי - זה פינוי יהודי מעל אדמתו.

אבל אנחנו לא רוצים לפלג את המדינה - לכן אנחנו לא מסרבים לפקודה בלתי חוקית בעליל זו. אנחנו מקווים שהם יבינו את זה לבד.

בהצלחה