האם גבר בתהליך גיור מותר ליהודיה?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/07/22 06:57 יב בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב אני נמצאת בזוגיות עם גבר שעד היום היינו בטוחים שהוא יהודי אמא שלו יהודיה אבא שלו נוצרי הוא עבר ברית מילה בבית הכנסת כדין ובהלכה אך היום גילינו שאבא שלו העביר אותו טבילה שהיה קטן האם אני כיהודיה יכולה להמשיך להיות איתו ולתמוך בו ולהיות צמודה אליו במהלך הגיור? חשוב לציין שהוא רוצה להתגייר לשם שמיים והוא מאוד מקורב לדת ומשתדל לשמור מצוות

תשובה

שלום

מי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי. לא משנה מה הוא יעשה הוא ימשיך להיות יהודי, כי זה לא משהו שמושפע ממעשיו, ואי אפשר להפסיק להיות יהודי.

ראי גם את התשובה היפה של הרב אפרתי שליט"א בקישור הבא -

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%94%D7%95%D7%98%D7%91%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%A6%D7%A8%D7%95%D7%AA/

האם הוא נמצא בקשר עם איזשהו רב או בית דין שאמרו לו שהוא צריך גיור?

אשריו ואשרי חלקו על תהליך התשובה וההתקרבות שלו לאביו שבשמים, אבל כאמור, לפי מה שתיארת, זה תהליך תשובה ולא תהליך גיור.

כל טוב