האם בבוא הגאולה תהיה טכנולוגיה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/11/19 01:54 ל בחשון התשפ

שאלה

האם בבוא הגאולה תיהיה טכנולוגיה?

תשובה

שלום לך אביטל היקרה.

הרמב"ם קובע ש'אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבד'. במילים שלנו - הגאולה לא נועדה לשנות 'סדרי עולם', לגרום לנו להפסיק להשתמש בטכנולוגיה כזו או אחרת, וגם הגאולה לא נועדה שיתרחשו ניסים. משמעות הגאולה היא שעם ישראל שולט בארצו.

זה נכון, שאנחנו כבר שולטים בארצנו ולכן אנחנו מאמינים שהגאולה כבר התחילה, אבל יחד עם זה, השליטה מאד מורכבת. ברמה הגשמית - אנחנו ממשיכים לספוג טילים מדרום ומצפון, ועדיין שומעים איומים בלתי פוסקים על קיומה של המדינה. ביחס עם זאת, לצערנו הרב חלקים גדולים מעם ישראל רחוקים מתורה ומצוות, כך שבמידה מסוימת 'תרבות המערב' שולטת, ולא התרבות המקורית שלנו - תרבות התורה

בע"ה בודאי שבבוא הגאולה תהיה טכנולוגיה, אבל היא תהיה בצורה טובה ובריאה, כך שתסייע אך ורק לקידוש השם ולא חס ושלום לדברים אחרים. אנחנו בהחלט מתקדמים לכיוון הזה - האינטרנט מלא בשיעורי תורה ואתרים תורניים (כמו האתר שלנו!) אבל לצערנו הוא מלא גם בדברים אחרים הרבה הרבה יותר זוועתיים ואנו מתפללים ומקוים שיום אחד הדברים הרעים יכחדו.

בהצלחה רבה!

טוביה