האם אפשר לבקש סליחה מחברה דרך הווטסאפ?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/09/19 22:36 כא באלול התשעט

שאלה

לאור דברי הרב עובדיה יוסף, האם מותר לשלוח בקשת סליחה דרך הוואצפ או sms

תשובה

שלום רב

לא ידועה לי דעתו של הרב עובדיה בנושא. באופן כללי, בקשת סליחה צריכה להיות מתאימה לפגיעה. לפעמים יש פגיעה קלה מאד שמתאים לה בקשת סליחה בווצאפ. לפעמים הפגיעה משמעותית, וממילא בקשת הסליחה צריכה להיות יותר משמעותית כמו שיחת טלפון וכו'. יש פגיעות שנדרשת פגישה פנים אל פנים כדי לפייס את הנפגע.

קשה מאד לתת כלים מדויקים, ויש גם מקרים בהם בקשת הסליחה הישירה עלולה להביך את הצד השני. לכן, ככלל, כדאי להתייעץ עם חברות בקשר לדרך הנדרשת של ההתנצלות ולפעול לפי עצתן. לפעמים כדאי גם לחשוב – אם את היית הנפגעת – האם בקשת הסליחה בוואצאפ היתה נראית לך טובה.

בהצלחה רבה!

טוביה