האם אני כשרה?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/05/11 18:20 כח בניסן התשעא

שאלה

שלום,

אני באה ממשפחה דתיה "לייט" מה שקוראים לזה בזמננו ..

ואני יודעת בוודאות שאמא שלי אינה הולכת למקווה כמעט אף פעם .

מה שההורים שלי מחליטים לעשות או לא לעשות זהו עיניינם בלבד ואין לי שום רצון להתערב בזה ..

אבל רציתי לדעת האם העובדה שאני נולדתי ממעשה שהוא אינו נכון , שם אותי במצב שאף אני איני "כשרה"?

אני יודעת שאני איני ממזרה חס ושלום .. אך יש איזה שהיא הגדרה אחרת לילדים כמוני? ואם כן , האם זה מגביל אותי במשהו בחיי?

תודה רבה !

תשובה

ב"ה,

שלום,

בן הנידה או בת הנידה כשרים לבא הקהל ולהתחתן,
אבל יש בזה פגם נשמתי,
וגם אותו אפשר לתקן על ידי לימוד תורה,

אבל לא בטוח שאת בגדר הזה, כי יתכן שכשנולדת הם כן שמרו, וכתבת שכמעת אף פעם לא הולכת,יתכן שכן הלכה ואולי יותר ממה שאת משערת כי בכל זאת עושים זאת בצנעה.

בברכה,

דני ארגמן