האם אני יוצרת עין הרע?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/10 14:00 יט בתמוז התשע

שאלה

שלום, קראתי בספר "החלומות ופתרונן" ע"פ חז"ל (ספר המזלות, עין הרע והשמירה ממנה) על עין הרע.

היה כתוב "נגעים באים מפני העין"

למה הכוונה בדיוק?

האם הכוונה היא שיש עליי עין , מאנשים אחרים שעושים לי עין ?

או שהכוונה היא , שאני יוצרת ללא כוונה עין על אחרים?

כך או כך, מה עליי לעשות ? (ומה היא הכוונה)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מכיר את הספר שאתה מספרת עליו.
יש הרבה ספרים כאלה שנכתבים על ידי מי שאינם יודעים בעצמם את עומק הנושא. לכן צריך לבדוק שהספר שקוראים נכתב על ידי יהודי שהוא יודע, אמין ומאמין.

כפי שאת נוכחת בעצמך קריאת הספר לא מבררת לך את הנושא אלא מבלבלת אותך יותר.

אם רוצים ללמוד ולהבין בנושאים כאלה צריך ללכת לשעור, שם אפשר לשאול שאלות או לגשת בסוף השעור אל המלמד ולברר אתו דברים.

נראה לי שדבר אחד אני יכול לבשר לך: מי שאין בליבו דברים רעים על אחרים הוא לא עושה עין רעה. לכן אם יש בליבך משהו על מישהו תשתדלי להוציא את זה ממך, כך תדעי בבטחה שאינך עושה עין רעה לאדם בעולם.