האם אני חייב לשלם למעביד?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/07/08 22:05 יט בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום לרב!!

אני עובד בחנות עכשיו נראה לי שיצא שמכרתי סחורה מסוימת בפחות מהמחיר כי לא ידעתי מה המכיר ואמרתי מתוך אומדן.

שאלתי האם אני חייב להחזיר למעביד?

(יש להוסיף שהמעביד הוא דוד שלי ואם אני אגיד לו הוא בטוח יגיד לי שלא צריך לשלם רק אני מתבייש לומר לו זאת ?

אנה בקשה תענה בדחיפות

תשובה

ב"ה

שלום.

יחסים שבין עובד למעביד מושתתים על אמינות. אני מציע לך לשוחח על כך עם המעביד.
אנחנו בני אדם ולפעמים בני אדם טועים. וזו גבורה ועוצמה רוחנית גדולה לעמוד מול עצמיך ולהתגבר על : הפדיחה, הפשלה,ההשפלה,הבושה -ולהודות על האמת.
אל תעשה את החשבון של המעביד ואל תיצפה את התגובה שלו. מה שיאמר לך בעל הבית עשה... .

אמירת האמת היא עוצמה של אישיות . אתה נמצא בשעת מבחן (אומנם קטנה) מבחינת האישיות שלך.
התתגבר?

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.