האם אני חייב להתחתן

חדשות כיפה הרב אייל קרים 18/06/02 15:07 ח בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב אייל קרים .

עד לפני חודש בערך הייתי די חפיפניק ,מאז חלה אצלי ברוך ה' עלייה והתחלתי לצאת מחושך הזה שחייתי בו , בעידן החושך הזה בעוונותי הרבים הייתה לי חברה ולאחר תקופה של שנה בערך הגענו למצב שפל ובו לצערי בעלתי אותה באשמת שתינו והיא לא דתייה בכלל , האם אני חייב להתחתן איתה ?? האם אני חייב לשלם לאביה ??, אעשה הכל כדי לכפר אם דבר זה ניתן לעשייה .

תשובה

אינך חייב לשאתה וגם לא לשלם לאביה מאחר והכל נעשה לרצונה. האם כדאי או לא כדאי לשאת אותה (בהנחה שהיא רוצה) תשאל רב מקובל.