האם אנחנו יודעים מי המשיח ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/01/06 11:25 א בשבט התשסו

שאלה

שלום רב לך כבוד הרב.

שאלתי היא בקשר למות הבבא סאלי..

ישנן שמועות שהרב בחר, אולי בזכות השכינה ששרתה עליו אדם שהוא יהיה כביכול הגואל. אני שואלת את זה כיוון שאני מאוד מאמינה שלאדם הזה יש כוחות רוחניים מאוד גבוהים שלשאר הרבנים אין ואולי עד כמה שזה נשמע הזוי זה יתכן שאותו אדם שידוע רק למקורביו של הרב קיים.

אז בקיצור שאלתי היא האם זה הגיוני שכבר נכנסנו לגאולה?(כי למיטב ידיעתי קראתי שכדי שתהיה גאולה צריך שנהיה בשיא הטכנולוגיה האנושית)

תשובה

שלום וברכה
אנחנו לא יודעים.
אנחנו לא יודעים במה בחר ההבא סאלי זצ"ל, ואנחנו לא יודעים מה היכולת של אדם לבחור באדם עליון שיהיה הגואל, ואנחנו לא יודעים מי יודע ומי לא.
כך שאין לנו ברירה אלא להתנהל בחוסר הידיעה הזה, ולהמשיך בדרך בה אנחנו הולכים כבר זמן רב - מנסים לבחור בטוב ולמאוס ברע ולעשות את מה שצריך כדי לעשות נחת רוח לריבונו של עולם, ולהתלל לגילוי המשיח שיבוא במהרה בימינו.

כל טוב