האם אנחנו הסרוגים רפורמים?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/05/16 19:56 יז באייר התשעו

שאלה

כבוד הרב,

האם אנחנו הדתיים לאומיים(חובשי כיפה סרוגה) רפורמים?

אם לא, אז אנחנו גם לא אורטודקסים. אז מה אנחנו?

תשובה

שלום
ההגדרות של ציבורים - דתי-לאומי / חרדי / חילוני הן לפי סממנים חיצוניים וחלוקות שטחיות.
אדם שרואה עצמו מחויב לתורה באופן מלא הוא אדם מאמין וירא שמים (יש קוראים לזה אורתודוקס, אני לא בטוח שזו הגדרה מדויקת). זה לא קשור לשאלה אם הוא מגדיר עצמו חרדי או דת"ל או משהו אחר.
רפורמיות זו תנועה שביקשה ומבקשת לעשות תיקונים בדת היהודית, ושאיה מחויבת להלכה (ועוד כל מיני תופעות נוראיות). אדם יכול להיות כזה בין אם הוא מגדיר את עצמו שייך לציבור כזה או אחר ובין אם לאו.
כל טוב