האם אנו חיים בסימולציה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/04/20 11:39 ל בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

כבוד הרב לאחרונה קראתי שהרבה מאוד מדענים ואנשים מאמינים שאנו חיים בסימולציה ממוחשבת ובעצם אנחנו כמו משחק מחשב ושום דבר לא קיים והמציאות עצמה אפילו לא קיימת

כבוד הרב אני רוצה לדעת אם יש הוכחות שסותרות את זה ביהדות והאם היהדות יכולה להוכיח שכל זה שטויות ואנחנו קימיים והמציאות שלנו היא המציאות האמיתית האחת והיחידה שבאמת אמיתית וקיימת

תודה מראש כבוד הרב ושבת שלום

תשובה

שלום

ברור שהאמירה הזאת סותרת את התורה, מכיוון שכל התורה בנויה על בחירה חופשית ושכר ועונש, ולסימולציה ממוחשבת, ואפילו לבינה מלאכותית, אין בחירה חופשית.

‏בנוסף, זה נראה ממש הזוי לחשוב שאלוקים משחק בנו כמו במשחק מחשב.

אבל עוד לפני כן, נשמע כמו סוג של בעיה נפשית אם מישהו מסוגל לחשוב שהוא לא באמת קיים שאין לו בחירה חופשית.

ההכרה הפנימית הכי ודאית שיש לאדם זו ההכרה במציאותו ובבחירתו החופשית. ואם ההכרה הזאת מעורערת אצל האדם, זה מעיד לדעתי על בעיה המצריכה התייחסות.

אל תתפתה לדברי הבל. תאמין בנטיות הישרות ובהכרות הבסיסיות שהקדוש-ברוך-הוא נטע בך.

כל טוב