ד׳ והטכנולגיה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/13 16:39 יט בסיון התשעג

שאלה

שלום,

רציתי לשאול שאלה שמעניינת אותי:

הקב״ה כשברא את העולם, הוא ידע שבני האדם שהוא יצר יהיו מסוגלים להמציא מחשבים, טלויזיה, סמארטפונים וכו? הוא ״ראה את העתיד״, ראה בני אדם משחקים במחשב ורואים טלויזיה או שהוא ברא אותם וזהו?

כי הרי יש מצוות או איסורים בתורה שהיינו יכולים לקיים אותם היום בזכות הטכנולוגיה, למשל להדליק רדיו לפני שבת. הרי זה רק ללחוץ על כפתור...

תשובה

שלום!

ודאי שה' יודע את כל העתידות, והוא ברא אותנו על דעת זה. אמנם צריך להבין שאין לנו נגיעה בהבנת המושג "ידיעת הבורא", רק ידענו שהוא יודע הכל.

ה' יודע מראש גם את הקשיים שתציב הטכנולוגיה בפנינו (פיתויי האינטרנט וכדומה), ולכן הוא שלח אותם דווקא בדור שלנו, הדור הקרוב לגאולה, שיש לו את הכוחות להתמודד עם זה, ולתקן את התיקון האחרון לפני הגאולה. אמנם קשיי הדור גדולים, וכבר אמרו חכמים מהגמרא על דורנו "ייתי ולא אחמיניה" - יבוא ולא אראנו, כי חששו מכל קשיים אלו. אבל אנו זכינו להיות בדור כזה. רק בדורנו יכלו לצאת ספרים כמו "משיבת נפש", "אשיב ממצולות" ושאר התמודדויות פנימיות ועמוקות.

לא הבנת את שאלתך השנייה. ודאי שאסור להדליק רדיו מערב שבת שידלק בשבת, וזאת מכמה סיבות.

כל טוב!