דת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/10/10 15:05 ל בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב (תרתי משמע)

אני מעוניין לברר ולהבין את מיוחדותו של עם ישראל , יהודים בפרט?

מה מייחד אותנו כעם האם ר המצוות? והרי מה עם הלא דתיים שלא שומרים מצוות?

ועוד יותר האם יתכן שכולנו שווים תמנים, צרפתים ,אשכנזים כולנו שונים??

תודה מראש

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,
א. מה שמיחד את ישראל הוא הסגולה.
הסגולה היא כשרון רוחני שקיים בכל אחד מישראל,
אך קודם לכן קיים בישראל כעם, כממלכה שמסוגלת לחיות חיי קודש גם במערכות הצבוריות.

כמו כל כשרון, צריך עמל רב כדי להוציא אותו לפועל, אבל גם אם לא משקיעים בו, הכשרון עדיין קיים,

ב. ומכאן לשאלה השניה ,
גם מי שלא מקיים מצוות שייך לסגולה הזו, זו תכונה מולדת,
ואגב בנסיבות מסוימות היא עולה מבצבצת ומבקיעה החוצה.

ג. מה שיש הבדל בין חלקים בישראל זה נובג מקללת הגלות, שהתפזרנו לארבע כנפות תבל, והמרחק בין הקהילות והשפעת המקום גרם להבד חיצוניים בין יהודים, אבל עם הזמן גם הבדלים אלו הולכים ותופסים מקום פחות מכריע, מה שקובע זה קרבת הלבבות, וזה יש ברוך ה', צריך עוד אבל הבסיס קיים.

בברכה,

דני ארגמן