דתי/ חרדי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/10/03 16:27 כב בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

שלום!

בזמן האחרון אני מתלבטת הרבה בין איזו גישה לשייך את עצמי. חרדי או דתי לאומי. אני די רואה את עצמי משתייחת לגישה החרדי לאומי כי בעצם אני רוצה להיות חרדית אך לפי דעתי צריך להיות ציוניים, לשרת את המדינה וכו'...

אך אמרו לי שאפשר להיות דתי לאומי ולקיים אתל המצוות בדיוק כמו חרדי. ולכן השאלה הראשונה שלי היא מה ההבדל בין דתי לאומי לחרדי לאומי?

השאלה השניה שלי קשורה לציונות. אני אישית מאמינה בזה אך לפעמים עולות לי ספקות לגבי זה.

איך אנחנו יודעים שזה טוב שיש מדינה? מה אם אנחנו חוטאים בזה שאנחנו הולכים לצבא וכו'?

אני ממש מרגישה בין הגישות, האם יש בזה דרך אמצע? תודה רבה! מצטערת על האורך...

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הדרך הנכונה הוא לשלב את הטוב של שני הדברים.

- ללמוד הקפדה במצוות ויראת שמים מהציבור החרדי.
- ללמוד מהם אומץ להשפיע יהדות גם בציבור החילוני.
- ללמוד מהציבור הציוני מסירות נפש למען ארץ ישראל וישובה - כי זה חלק מתהליך הגאולה.

בהצלחה!