דתים-חרדים מי יותר טוב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/06/02 04:32 כו בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א!!

במשך החודשים האחרונים יצא לי להתעמת (מילולית) עם חברי(בגילי!!) שלומד היום בשיעור ב' (אני מסיים ב"ה שמינית) בחברון הוא למד יחד אתי ביסודי (בי"ס ממ"ד)לאט-לאט השחיר והיום הוא שם.יש לו כמה טענות שרציתי לשאולאת הרב??

1.על הדרך -המסורת בעמ"י זה אחד הדברים החשובים ביותר ופתאון בא הראי"ה זצ"ל וממציא הרבה דברים חדשים (בענין הצינות) מאיפה??

הוא ראה מה שענקי אדירי הדורות שלפניו לא ראו?

והם היו יותר גדולים ממנו!! (גם בכמות!!)

אנו יודעים מה דינו של זקן ממרא??

2.על האנשים-במאמר "כזה דתי כאילו" הרב עונה שיש הרבה שהם כו לומדים ,שומרים מקרבים וכו'

זה לא אומר משהו על הדרך אם רובה (ממש רובה) לא הולכים אחרי רבניה ?? ז"א הולכים במה שנוח להם!! לא נשארים ללמוד בחיים ורק אם א"א הולכים לעבוד??

3.גדולי דור-לא רבנים ענקים אלא גדולי דור ממש ממש איזה כמות יש להם ואיזו לנו ??חוסר פרופורציה אסטרונומי!!!

4.האם הציבור הוא בדרך של גדולי הדור??

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

1- אין שום דבר חדש בדברי הרב קוק. כל דבריו כתובים בחז"ל במדרשים, בגמרא, בזוהר, בכתבי האר"י. מה שהשתנה זה המציאות. פעם היינו בגלות עכשיו בתהליך גאולה.
אתה לא רואה?
רק מי שעוצם את העיניים שלו של אחרים בכוח רב וסותם גם את האוזנים שלו - לא רואה!

אמור לחברך שילמד טוב טוב את הרמב"ם בהלכות ממרים ויראה שאין מציאות של "זקן ממרא" כשאין גאולה. רק אם תהיה גאולה, תהיה האפשרות ל"זקן ממרא".
כדאי לו להתפלל לגאולה רק אז יהיה לו "תענוג" להאשים רבנים ב"זקן ממרא".
השאלה היא אם "חברך" יזכה לחיות במצב כזה. קשה לי להאמין שמי שמחפש מומים ברבנים ענקים כאלו יזכה לגאולה!
אם הוא יזכה - זה יהיה אחרי שיחזור בתשובה ואז הוא לא יחפש "תענוגות מפוקפקים" כאלה.

2- כולם צריכים לתקן את עצמם ולחזור בתשובה. דתיים ציונים חרדים וגם חילונים. אני לא יודע מי יותר אבל אני יודע מי קודם.
כדאי שילמד היטב את מה שכתוב בחז"ל על מעלתם של אלה שהולכים לעבוד ולא מתפרנסים משולחנם של אחרים. שיראה את דברי הרמב"ם על כך. ואחר כל יטיף מוסר לאחרים. אני לא מקטרג ח"ו על מי שמקבלמילגה ללמוד תורה. יש על כך "היתרים" חשובים ונכונים. אבל אלו "היתרים" שגם אני בהיותי בכולל הסתמכתי עליהם, וגם היום אני עוזר לאחרים. אבל אמור לו שלא יהפוך את היוצרות.
אמור לחברך שאם הוא יחפש מומים ביהודים הוא ימצא בלי ספק. אולי הוא יהיה "צדיק" בעיני עצמו אבל זה גם לא יעשה אותו יותר "צדיק" באמת. רק ההפך. כי הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו.
אני לא שוקל אם "הצלת חיים" בצבא או מסירות נפש חשובות פחות או יותר מדיקדוק בצניעות. שניהם חשובים מאוד והטוב ביותר הוא להקפיד על שניהם.
זו הדרך הנכונה ולא לספור כמה יותר טובים אצלי וכמה יותר טובים אצלו.

3- אמור לחברך שכשהוא ילמד יותר תורה הוא יגלה שאין מחלוקת כל כך גדולה .לא כל מי שנראה "רב חרדי" הוא שונא את המדינה, ושונא את הציונות וכד'. להפך רוב אם לא כל הרבנים ה"חרדים" הם אוהבי ה' ומודים על ניסיו ובעד ישוב ארץ ישראל ובעד עם ישראל ולא שונאים את החילונים. והולכים בדרכי ה' - פלא!

ככל שהרב יותר גדול - כך הוא אוהב יותר את ה'.

(בשולי הדברים כבר ראיתי בעיני. שועלים קטנים ש"מצנזרים" ספרים של גדולי תורה חרדים ומוציאים מהם קטעים שהם כתבו בעד הקב"ה. ולמען שמו והנסים הגדולים שבכל יום עימנו).

לעצם הענין יש הרבה ענקי עולם בעולם החרדי ויש כאלה רבים בעולם הציוני. רק כשיהיה "בית דין גדול" תהיה אפשרות להעריך אותם מספרית וערכית. כי אני חושב שיש גדולי תורה אדירים אמיתים בכל מקום.

זכיתי להיות בקשר עם הרבה מרבני הציבור החרדי. שמעתי מהם רק דברים טובים על הציבור הציוני. הרערכה על התורה שלהם ועל היראת שמים האמיתית, ועל המסירות נפש, ועל המידות, ועל הקדושה. אם "חברך" יזכה להתקרב לצדיקי האמת של הציבור החרדי (ויש הרבה מאוד) לא לעסקנים דרג ג' ולרבנים דרג ח' הוא ישמע רק מילים טובות.

4- רוב הציבור בדרך של תורה, דרך התורה הולכת ומתגברת.
יותר הפרדה. יותר צניעות.
יותר כיסוי ראש. פחות פאות.
יותר ענוה. פחות גאוה.
יותר אהבת הארץ - פחות נסיעות לחו"ל.
יותר אהבת ישראל ומסירות נפש - פחות לשון הרע.
יותר תורת אמת - פחות פילפולי סרק.
יותר בקיאות,
יותר קדושה,
יותר טהרה.
יותר ויותר ויותר גם בעולם הציוני וגם בעולם החרדי.

רק בגלל הדרך הזו של המחלוקת כדאי לך להתרחק מהדרך של ה"חבר" הזה שלך. מספיק כבר עם זה.

בכלל אמור לחברך לעזוב את המחלוקות, שילמד קצת "חפץ חיים" - די מהמחלוקת!!

הנושאים האלו לא מענינים אותנו יותר. פעם היתה מחלוקת האם לעלות לארץ - כבר אין מחלוקת.
פעם היתה מחלוקת האם לבנות את הארץ - היום אין מחלוקת. למה לעורר איבות ישנות?

מזה לא תבוא גאולה!!

אם בגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש ונחרבה אומתינו - בגל אהבת חינם יבנה בית המקדש ויבנה העולם כולו.