דרמה תרפיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/10/13 11:29 יז בחשון התשעד

שאלה

שלום. אני לומדת תנ"ך באופן די אינטנסיבי קרוב לעשר שנים במסגרות שונות ( השתתפות בחידונים, נח"ת, חוג תנ"ך ובעיקר לבד). התחלתי השנה תואר בחינוך מיוחד, והתחיל להתגבש אצלי רעיון של טיפול בילדים ( בעזרת דרמה תרפיה או בבליותרפיה) בשילוב אם דמויות מהתנ"ך. כלומר, ללמוד על דמות מסוימת, ( כמובן לא בגובה העניים) ומתוכה לעבור איזה שהוא טיפול. האם זה מתקבל מבחינה הלכתית ?? ושאלה נוספת- מהי דעת ההלכה לגבי התערבות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם הפעילות הזאת תביא את הילדים להכיר ולהעריך את דמויות התנ"ך תהיה בכך ברכה.
צריך לתת את הדעת שלא יושגו חלילה תוצאות הפוכות (כפי שאת מציינת בעצמך) שדמויות וארועים גדולים וקדושים לא יתפסו באפן עממי ופשטני.
לדוגמא, סיפור עקידת יצחק עלול ליצור אצל ילדים צעירים פחדים מההורים שלהם ואפילו פחד לא בריא מפני ד´...

בנושא 'התערבות' להלן קישור לתשובה של הרב דב ליאור
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=73062