דפי עבודה מצולמים (כל הזכיות שמורות)

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/11/02 20:57 ו בכסלו התשסג

שאלה

ב"ה-בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!!!

רציתי לדעת האם מותר למורים לצלם מספרים שהזכויות שמורות ולהביא לתלמידים לעשות את הדפי העבודה בעוד שהדפים מצולמים מתוך ספר שקנינו אותו כבר שנה שעברה???

תודה רבה ויישר כח!!!!!!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם מדובר בספר שכתוב עליו זכיות יוצרים ,הרי שאסור לצלם ממנו לצורך מסחרי אלא רק לצורך פרטי.
נראה לי כי יהיה אסור לצלם מספר כזה "דף עבודה לתלמיד " מפני שבכך מפסידים את היוצר שבמקום לקנות את הספר שלו מצלמים ממנו.
כאמור כל זה נוגע לספר שמצויין עליו בפירוש זכיות יוצרים.
להעתיק בכתב יד מתוך הספר ולצלם-מותר.

אם מדובר בספר של דברי תורה -מותר לצלם כי ה "יוצר "
שמח בהפצת דברי התורה .

בברכה ,

עוזיאל