דעת הרב אליהו על שירות לאומי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/02/02 07:00 יג באדר התשסב

שאלה

שמעתי שכבוד הרב מרדכי אליהו מתנגד לשירות לאומי. מה נכון?

תשובה

בס"ד

זה נכון שהוא מתנגד לו בצורה הנוכחית. אבל הוא לא מתנגד לו באופן עקרוני. כשיש מקום שהתנאים לשירות הם טובים הוא מסכים לשירות לאומי.

התנאים לדעתו קשורים באנשים שלוקחים אחריות על המקום של השירות. אם הם אנשים הגונים וישרים או אחרת.

התנאי הבסיסי שלו הוא שרק ההורים או מי שאיכפת לו מהבנות כמו ההורים או מי שיש לו קשר הדוק ומחויבות להורים של הבנות יהיה אחראי עליהן.

אחרי כך צריך לראות עם מי עובדים. לא במשטרה ולא במשרד עורכי דין שהעורך דין או השוטר או פקיד ממשלה וכד' אחראי על הבת. היא צריכה להיות חופשיה לחלוטין משיעבוד זה או אחר למישהו שיכול להשתמש בזה למטרות רעות.

למסקנה הדבר הזה הוא רציני מאוד וכל בת וכל מקום צריך בדיקה ומעקב צמוד.

שירות לאומי בבסיסו הוא חסד ולא עבודה וצריך להשאיר אותו טוב כמו שהוא בבסיסו.

אני מפנה אותך לתשובה שכתבתי בענין זה במקום אחר.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4443