צפיה בסדרות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 31/07/19 15:39 כח בתמוז התשעט

שאלה

שלום וברכה,

הייתי שמחה לשאול לגבי צפיה בסדרות.

אני כרגע נמצאת אחרי תקופה קשה בבית, אחרי המון עזרה ונתינה עד שאני חשה בתוכי ריק ורצון לחום ואהבה.

לאחרונה חזרתי לצפיה בכמה סדרות. אני יודעת שזה לא טוב שזו לא אהבה אמיתית , שזה דמיון ברור ומובהק! שזה הבל, אבל משהו בפנים פשוט מתנחם בזה, נינוח, מתנתק ממחשבות קשות ומטרידות . אני יודעת שזה לא אהבה וכך לא מגיעים לאהבה ושזה שטויות אבל זה ממלא לי משהו שכרגע חסר. בתוכי אני מרגישה שזה כן קצת מרחיק אותי מאלוקים. אבל כרגע, במקום בו אני נמצאת אני לא מבינה מה הבעיה בזה. זה הפתרון שעוזר לי וטוב לי כרגע עוזר יותר מכל אדם אחר סביבי.

אני כן מנסה להלחם בזה ולשמוע שיעור או לנסות לפתוח איזה ספר אבל לא מצליחה. לא מבינה איך זה כלכך חזר ממני שאני יודעת שזה מזיק ובאידיאל גם לא נכון..?

אשמח לעזרה בנושא . תודה רבה .

תשובה

שלום יקרה,

מבינה אותך, את התקופה הקשה שעברת, ונתת כל מה שאת יכולה כדי לעזור.

אני רוצה שנעשה קצת סדר בחיים שלך ובמה שקורה לך בנפש.

רואה שאת מבינה היטב את המחיר שאת משלמת על הצפייה הזאת, ובאמת, בתוך הלב שלך לא רוצה לשלם אותו.

אני רוצה שתאמיני באהבה, שתדעי מה היא באמת, שתכיני את עצמך לקראתה בטוב ובקדושה ולא דרך דברים שיגרמו לך לנפילות, להשוואות ולהרבה כאב.

תעשי מאמץ גדול ואמתי ותבקשי מה' שתצליחי להפסיק לגמרי. וזה בשבילך ובשביל האיש שהולך להיות שלך.

לכן, בעיני, הכי טוב שתמצאי לך דברים אחרים שינחמו ויחזקו אותך מבפנים, שיתנו לך כוח וישמחו אותך. דברים שאת אוהבת לעשות. זה הכי בריא והכי יעשה לך טוב.

מה למשל?

מציעה לך רעיונות, תבחרי מה שנראה לך:

לעשות הליכות, שחיה, פילאטיס, או ספורט אחר שאת אוהבת.

לקרוא ספרים שממש כיף לקרוא אותם ושגם יביאו אותך למקום טוב

לבשל, לאפות

לכתוב את מה שאת מרגישה בתוך יומן יפה כזה שאת מכינה לך.

לשמוע שיעור בנושא שמעניין אותך

לעשות יצירות יש הרבה תחומים והרבה רעיונות,

לשמוע מוזיקה,

לדבר עם מישהו שמרגיע ויש לו כיוונים טובים שתחשבי עליהם

לקנות לך משהו טעים שאת אוהבת כמו גלידה או פרוזן או שייק פירות.

יודעת שבמבט ראשון את יכולה להגיד: זה לא מה שנראה לי נכון וגם אין לי כוח לזה.

חייבת להגיד לך שלי זה הכי ברור שיש ואני בטוחה שזה הפתרון הכי טוב.

נכון, זה מאוד מאוד קשה להפסיק ומאוד קשה לקחת את האחריות הזאת במצב שאת דווקא רוצה להתפרק ולשחרר. אבל זה הכי יבנה אותך ויגרום לך לדייק ולהתחבר לעצמך.

מקוה שקצת עזרתי,

אם לא מוזמנת לשאול שוב,

רק טוב ושמחה והתחזקות בטוב,

ימים של אהבה, חיזוק ערך עצמי וכוחות חיים בריאים,

ממני נועה, חברים מקשיבים