דירה יד שנייה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/04/08 15:32 ט בניסן התשסח

שאלה

האם כאשר נכנסים לדירה יד שנייה שיש בה כבר מזוזות יש לבצע איזשהו טקס?

תודה

תשובה

ב,ה

כדאי לעשות חנוכת בית .

המטרה היא להתחיל חיים בדירה הזו ב ,רגל ימין".

מכוון שכל ההתחלות קשות אז אולי כדאי ל "רכך" את ההתחלה באיזה התכנסות של מניין אנשים ששמחים ורוקדים ומברכים אותך וחושבים עליך דברים טובים ומשדרים לך אנרגיה חיובית ואומרים דברי תורה ומכניסים קדושה בחדרי הבית ואולי גם תזכה לתפילת מנחה ערבית בבית .
ואלי גם קצת טעימה קלה עם ברכות לפני ואחרי.
הכל בנחת ובשמחה. ואז ה"נחיתה " שלך בבית החדש תהיה מושלמת. הביאך המלך חדריו אז תגיל ותשמח בו . וצירוף של מניין הוא אלמנט של השראת שכינה. "הביאני המלך חדריו נגילה ונשמחה בך".

ובאותה הזדמנות תבדוק את המזוזות אם הם כשרות. ואם לא אז תחליף אותם למזוזות כשרות.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.