דיסקים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/02/05 18:10 יט באדר א'

שאלה

יש אצלנו בעיר שוק פעם בשבוע, ויש בו דוכן של איזה ערבי שמוכר דיסקים (מקוריים...) במחירים ממש מצחיקים (10 ש"ח לדיסק) לטענתו, אלו דיסקים עודפים שהחנויות מוכרות לו בזול (אפשר אפילו לראות על חלק מהדיסקים מדבקות של חנויות מפורסמות). המשטרה פשטה כמה וכמה פעמים על הדוכן שלו, אבל אף פעם לא החרימו לו כלום, כי אין ראיות לכך שזה גנוב. השאלה היא האם מותר לקנות ממנו דיסקים???

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
אם אין ראיות שזה גנוב, והמשטרה לא החרימה, ויש גם אפשרות שזה באמת עודפים – מותר לקנות ממנו, והאחריות מוטלת על שלטונות החוק.

כל טוב