דיני חלה לשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/08/02 07:37 א באלול התשסב

שאלה

שלום רב,

מספר פעמים שאלתי את השאלה הנ"ל אבל אתם לא עונים.

אני רוצה לאפות חלה לשבת על מנת לברך עליה לשבת

(אני ממשפחה חילונית עם זיקה ואהבה לדת)

חשבתי שיהיה נחמד לבצע את הברכה.

מישהו אמר לי שזה לא פשוט וכי יש סטנדרטים שהחלה צריכה לעמוד בהם (לדוגמא אמר לי שצריך להיות יותר משלוש צמות..) ,נאמר לי עוד כי אם לא אז החלה לא כשרה לברוך.

האם זה נכון??

אם כן מה צריכה החלה על מנת להיות כשרה לבירוך.

אני כבר כחודש וחצי מנסה לברר את זה.. חבל

שאין לי תשובה..

תשובה

בס"ד

שלום.

אני ממש מצטער על העיכוב כי היה כאן עומס באתר (מאות שאלות ממתינות) וגם עומס בעיסוקים בחיי היום יום.
הנה הגעתי אל שאלתך ואני עונה.

הכי הכי חשוב בחלה שתהיה טעימה ויפה ותעשה לך עונג שבת.
היא כשרה בין אם יהיו לה שלוש צמות או שנים. ואפילו בלי צמה כלל. העיקר שתהיה טעימה כמו שאמרנו.

נכון הוא שנהוג שיהיו לה שלוש צמות אבל זה רק ליופי.

מה שחשוב בחלה שהקמח יהיה מנופה. כי לפעמים יש חרקים בקמח ואין זה נעים לאכול חלה עם ,,,,

עוד חשוב שהיא לא תהיה מתוקה מידי - אחרת זה נקרא עוגה. עשי אותה כמו חלה - אורירית ונעימה לאכילה. את העוגות אוכלים אחרי האוכל.

ועוד זכרי נא לעשות לפחות שתי חלות. למה?
כי האוכל בשבת הוא כפול. גם לגוף וגם לנשמה.

בתאבון