דיני אישות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/09 17:25 טז באייר התשסט

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת האם אני אסורה על בעלי וממתי לספר 7 נקיים?

הוסת הסתיים לי ביום שישי, בשבת עשיתי בדיקה והתחלתי לספור 7 נקיים. היום (ראשון) ראיתי על מגן התחתון כתם גדול בצבע חום. האם הספירה מתחילה מחדש או שבמוצ"ש אוכל לטבול?

*לא נראה כתם אוסר בבדיקה על האד.

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שאני מבין שאתם לא בקיאים במראות וצבעים, על כן עליך לפנות לרב בקי במראות שיענה לכם, שהרי הצבעים משתנים. אם אמנם כפי מה שאת כותבת היה כתם רק חום (לא חום כהה מאד), אפשר להקל ולא צריך להתחיל מהתחלה. אבל בדרך כלל צריך להביא מראות לרב שיתבונן בעד ויפסוק.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון