דיני אבלות - מועד יום השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/09/06 00:51 ג בתשרי התשסז

שאלה

שאלה מתי לעלות למקום הקבורה ביום השנה הראשון, כשיום הפטירה היה ביום כפור והקבורה למחרתו.

חשבנו על יום ששי שלפני יום כפור, שחל השנה ביום שני,על פי השקולים שלהלן.

האם זה נכון ?

(א) בחוברת של חברה קדישא נאמר שיום השנה הוא ביום הפטירה, אלא אם כן הקבורה התאחרה בשלשה ימים או יותר, אזי יום השנה הראשון יחול על פי יום הקבורה.

(ב) כמו כן נאמר שם שאם יום השנה חל בשבת אזי יקדימו ליום חמשי או ידחו ליום ראשון. בנוסף נאמר לי שאין מניעה לבקר ביום ששי לפני הצהריים.

(ג) חשבנו שיש ערך נוסף לבקר לפני יום כפור מאשר לאחריו, אבל ויתרנו על ערב יום כפור ממש מחמת טרחה יתרה לקשישים שבינינו.

לאור כל זאת בחרנו ביום ששי שלפני יום כפור. האם קיימים שיקולים נוספים שבגללם עדיף למחרת יום כפור ?

תודה

תשובה

שלום וברכה
נראה שנהגתם נכון בשל האנשים שקשה להם אחרת.
לו לא היו אנשים שקשה להם היה ראוי לעלות בערב יוהכ"פ.

כל טוב