דיני אבלות בשמחה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/06/06 22:48 טז בסיון התשסו

שאלה

בס"ד

אבי ז"ל נפטר לפני שלושה חודשים, ובתי שקבעה תאריך לחתונה עוד בזמן שאבי היה בחיים, מתחתנת עוד שבועיים.

השאלות שלי הם:

1. האם מותר לי להשתתף בטקס החינה של בתי?

2. האם מותר לי ללוות אותה לחופה?

3. האם מותר לי לצבוע שיער, להתאפר וללבוש בגד חדש?

4. האם אני יכולה להשתתף בשבת חתן?

5. האם אני יכולה להיות בחתונה? ואם כן מהם הדינים?

6. האם מותר לשאר האחים שלי להיות בחתונה?

7. אבי התגורר אצלי בבית, ולכן אני שואלת- האם מותר לי לשמח את הבת שלי בבית? כלומר, להשמיע מוסיקה, וכו'...?

אשמח אם תענו לי בהקדם.

תשובה

שלום וברכה
לפני הכל – אמא שותפה בחתונה בתו.

א. בטקס החינה עדיף לצמצם נוכחות ולתפקד כמארחת ולא כמרכז החגיגה.
ב. בוודאי שמותר לך ללוות אותה לחופה. אמא מלווה את בתו לחופה.
ג. מותר לך לעשות כל דבר לקראת החופה, אולם עדיף לעשות זאת באיפוק ולבטא את האבלות בכך.
ד. אם מדובר בשבת חתן שלפני החופה – לא. אם לאחריה – כן.
ה. את נמצאת בחתונה, אולם מצמצמת נוכחות, מתפקדת יותר כמארחת, ומצמצמת ריקוד (אם כי רוקדת עם בתך).
ו. האחים נמצאים בחתונה אך לא רוקדים.
ז. אין הבדל אם אביך בבית.

בשמחתכם – תנוחמו.