דילמה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/08/15 02:54 י באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב , ברצוני לספר על מקרה ואשמח לקבל לגביו ייעוץ כי אני בדילמה ממש:

היתה לי חברה הכי טובה עד לפני כמה חודשים שהיא נכנסה להדרכה ופשוט וויתרה על הכל , הינו חברות אמת תמיד סמכתי עליה ותמיד הינו אחת עם השניה מבלות לומדות ותומכות ברגעים הקשים וגם בטובים הינו ממש כמו אחיות עד שהיא נכנסה להדרכה והכל השתנה מאז , היא התחילה להתעלם ולהתרחק וכמה שניסיתי לשמור על הקשר ראיתי שהיא רק מתרחקת יותר היא תמיד התנשאה מעליי ופשוט היתה ילדה אחרת שלא הכרתי , היא סחפה אחריה עוד כמה בנות ככה שכל החברות הכי טובות שלי התרחקו ממני ..

היום היא שלחה לי הודעה כמה שהיא מצטערת ושהיא מרגישה שהיא ממש פגעה , אמנם ממש חסר לי הקשר איתה כי היא היתה ממש כמו אחות בשבילי אך מצד שני קשה לי לשכוח את כל מה שהיא גרמה לי , היא השאירה אותי ממש לבד ולא רק זה הרחיקה ממני את החברות הכי טובות שלי , היא ביקשה שנפגש לסדר את הענינים השבתי בחיוב אך אני מלאה בחששות גם מפני המבוכה כי לא דיברנו במשך חצי שנה וגם מפני שכן יש לי נכונות לסלוח אך עדיין קשה לי , כי היא הבנאדם שהכי לא ציפיתי ממנו לדבר כזה

אימי נגד זה כי חושבת שהיא פגעה בי מספיק ושאני צריכה לשמור על אגו עצמי כדי שלא "תירמוס" ותשפיל אותי שוב .

התיעצתי גם עם מספר חברות והן היו נגד זה גם כן מאותה סיבה , הן חושבות שנכון שנדבר ונסדר את הענינים כדי שלא יהיה מתח באויר אך לא מעבר לכך .

קשה לי להחליט מה לעשות כי מצד אחד היא היתה החברה הכי טובה שלי אז כן היתי רוצה שהכל יסתדר אך מצד שני היא פגעה בי בצורה הכי קשה שיש

אני מלאת חששות לגבי "המפגש" שלנו כי אני באמת לא יודעת האם לסלוח ולשכוח ממה שהיה ולנסות להחזיר את מה שהיה או רק לדבר כדי שלא יהיו מתחים באויר (כי אנחנו לומדות באותה כיתה ) והאם לבקש סליחה כי יצא מצב שריכלתי אך לא פגעתי ממש באופן ישיר ..

היתי רוצה שתעזור לי לחשוב ולהגיע להחלטה הנכונה איך להתמודד עם המצב ואיך לדבר עם בן אדם שלא דיברנו חצי שנה ויותר ..

אני בחורה בלי אגו כלל ומבחינתי סלחתי מבלי שתתנצל אך הרבה העלו בי חששות ואפילו את האגו שכמעט ואין בי כי היא אכן פגעה בי וקשה להתעלם מזה , ואולי זה יצר הרע שגורם לי לחשוב ולחשוש מכך אבל כן צריך לחשוב על כך שהיא פגעה לא פעם ולא פעמיים ושזה יכול לקרות שוב ומצד שני כן צריך לתת לכל אדם הזדמנות שניה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם היא התרחקה ורוצה לחזור תני לה את האפשרות הזו,

לא כדאי להגיע לפגישה עם צפיות גבוהות כי את לא יודעת את טיב הקשר שהיא רוצה לבנות,

תני לה לעבוד, תקשיבי למה שהיא אומרת ותקחי את הזמן כדי להחליט איך להגיב,

מצד שני תשתפי פעולה בשיחה, אם היא מנסה להתקרב אל תרחיקי אותה,

את לא צריכה לסלוח לה בשיחה עצמה רק אחרי שתחשבי על כך ביניך לבין עצמך, כך זה יוריד לך קצת את הלחץ מהשיחה,

יחד עם זאת אם את רואה שהיא מדברת בצורה פוגעת או מאשימה, את לא צריכה להמשיך לספוג, ותפסיקי את השיחה ותלכי לדרכך.

לא צריך שיהיו לך נקיפות מצפון על הרכילות כלפיה כי היא לא פגעת בה (אם הבנתי נכון) ואת לא צריכה לבקש ממנה סליחה,
לברר אם מה שדברת היה מותר ואם לא אז לעשות תשובה בינך לבוראך.

בברכה,

דני ארגמן