דילמה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/10/05 20:29 כב בתשרי התשסו

שאלה

אני בחור נשוי שגר בבית הוריו עדיין מסיבה כלכלית,

בשנתיים שלוש אחרונות התחזקתי בעבודת ה"

כל חיי התפללתי בבית כנסת שביישובי שהקימו אבי ודודיי לפני 30 שנה, הבעייה כיום והייתה תמיד ששליחיי הציבור בניהם יש מחללי שבת כמו כן לא מתקיימים שם שעורי תורה באופן קבוע .

כשני ק"מ משם יש כולל ששם אני לומד באופן קבוע כל יום אך בשבתות וימים טובים הוריי מתעקשים שאני יתפלל עם אבי ובכולל רוצים אותי איתם

מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה
זו אכן דילמה, ובדרך כלל הטוב ביותר הוא למצוא דרך ביניים - להתפלל לעיתים עם אביך (אולי בליל שבת ששם שאלת מחללי שבת פחות קריטית מסיבות הלכתיות שונות) ובכולל ביום השבת וכדו'. בדרך כלל אין משהו טוב יותר מאשר להיות מחויב לשני הצדדים ולנהוג בדרך שתביא את הטוב שבכל דרך לידי ביטוי.
אם זה לא ניתן - חזור אלי, אולם נסה קודם דרך זו.

כל טוב ובהצלחה