דילמה של אישה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/06 11:40 ז בתשרי התשסז

שאלה

אנו משפחה מעורבת. כלומר אני דתיה ובעלי "מכבד" לא מגדיר את עצמו דתי.

אנו נשואים 10 שנים ויש לנו ילדים.

השאלה שלי היא כזאת. אם בעלי מדי פעם בא אלי בדרישה שהוא רוצה ליסוע שישי שבת לטיול "גברים". מה אני צריכה לעשות.

מאוד קשה לי עם זה, ואמרתי לו שהוא יכול ליסוע מתי שהוא רוצה רק לא לשבת. והסברתי לו ששבת זה יום למשפחה ויום שמאחד. הוא טוען שהוא צריך איורור מידי פעם והוא לא צריך לסבול בגלל שאני דתיה. הוא עשה זאת כבר פעמיים. ולי מאוד מאוד קשה עם זה. כעת הוא רוצה ליסוע בשבת של שמחת תורה ורבתי איתו ריב מאוד קשה, שאפילו הגעתי לזה שאם הוא נוסע שידע שהוא חוזר ישר לרבנות.

הוא טוען שאני מגזימה בתגובות שלי ושהוא מתבגר ורוצה לעשות מה שטוב לו לנשמה וכו' וכו'

מה עלי לעשות? מבקשת דעת תורה בענין. תודה רבה וגמר חתימה טובה.

אגב אנו גרים בישוב לא דתי.

תשובה

שלום וברכה
היינו רוצים כי אף אחד לא יחלל שבת, וכי כולם יהיו בקדושת השבת במלואה.
עדיין לא זכינו לכך.
אינך יכולה לכבול את בעלך.
אם הוא רוצה ליסוע – שיסע. הברית שכרתתם ביחד היא ברית של נאמנות האחד לשני על אף ההבדלים ביניכם, ועל כך שיוכל כל אחד לנהוג בדרכו ובלבד שלא יחייב את האחר ללכת בדרך שאינו רוצה ללכת בה.
נסיעתו שלו אינה מחייבת אותך. הטוב יותר הוא דווקא להגיע להסכמה בונה – הוא ייסע מידי פעם, אולם ברוב מוחלט של השבתות הוא לא רק יהיה בבית אלא יהיה חלק מקיום בית יהודי כפי שאת מכירה בו. בדרך זו יגדל הקשר בינו ובינך, בינו ובין הילדים, בינו ובין השבת, והסיכוי כי יצא מזה דבר מה חיובי יותר- גדול יותר.

כל טוב והרבה הרבה שלום