דילמה בעקבות אירוסין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/02/13 21:26 ז באדר התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

הנני מתמודדת עם דילמה לא פשוטה..

המקרה הוא כך , חברה טובה שלי התארסה לפני כשבועיים עם בחור אותו היא מכירה כ-3 חודשים. הזוג, שניהם דתיים, הכירו דרך חברה ואומנם דברים זרמו מהר והם הגיעו להחלטה על האירוסין מאוד מהר, אבל הורגש שהיא מאושרת ושבאמת טוב לה. לא יודעת אם יש קשר לעניין אבל תחושתי הייתה שמשהו בבחור הזה לא רגוע, הוא די אובססיבי כלפיה וכשהיא בסביבתו היא שוכחת מהכל וכולם מסביב וכן מרגיש לי באנרגיה של הדברים שלא אותו הייתי מאחלת לה ויכול להיות שאין קשר.. סיבת שאלתי היא כזו, נודע לי היום שככל הנראה הבחור הוא חובב בנים, כלומר הומו.. ויותר מכך, התברר לי שגם היא יודעת את זה וכנראה מקבלת זאת. אני מודעת לזה שאין זה מענייני להתערב אבל היא יקרה לי וזה מרגיש לי שכרגע היא בשמחה של האירוסין ועצם רעיון הזוגיות והחתונה ואני לא בטוחה שהיא יודעת את השלכות העניין.. משום כך רציתי לשמוע מה דעתך בנושא, האם נתקלת בסיטואציה כזו בעבר? מה היית מייעץ לי לעשות? תודה רבה מראש על הנכונות!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה היחידה היא: האם החברה יודעת על הנטיות של הארוס? אם אינה יודעת חובתך לדאוג שהיא תדע.
אבל אם היא יודעת על נטיותיו, אסור לך בשום אופן לפגוע בקשר או לערער אותו.
הנושא הזה מורכב מאוד:
ברוב המקרים הנטיות אינן חד משמעיות, יש אפשרויות לכאן ולכאן.
כמו כן עלינו לזכור שזוגיות איננה רק מיניות.
מצורף קישור שמציג את המורכבות של הדברים ואת החובה שלנו לא למנוע מבחורים כאלה קשר יהודי נכון.
זו פניה אל הרב שרלו, תשובה שלו ותגובות. חשוב לקרוא את כל הדברים - כך מתקבלת התמונה המורכבת.
http://www.kamoha.org.il/?p=5822
ועוד קישור שמצביע על האפשרות של זוגיות כזאת - למרות הקשיים:
http://www.clairerabin.co.il/205591/נישואים-מעורבים-האם-זה-אפשרי