דיכאון וטלויזיה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/05/10 21:36 כו באייר התשע

שאלה

שלום רב,

האם לאדם שסובל מדיכאון קשה ולוקח תרופות נגד דיכאון, האם מותר לו לראות טלויזיה עד שיחלים ?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם הצפיה בטלויזיה יכולה לעזור לו אז למה לא?
אדרבא ואדרבא .

אבל השאלה המרכזית היא לאיזה תכנים הוא נחשף. אם הוא נחשף לתכנים שיש איסור לראותם אז ודאי שאסור.

טלויזה זה בסך הכל מכשיר חשמלי ושאלת התכנים היא השאלה המהותית אני מניח שלא מדובר כאן במצב של פיקוח נפש וגם אז יש לדון לעמוק את גבולות המותר והאסור.
שהרי ידועים לך בודאי דברי חכמים בתלמוד שאמרו במסכת סנהדרין דף עה עמוד א

["אמר רב יהודה אמר רב: מעשה באדם אחד שנתן עיניו באשה אחת, והעלה לבו טינא. ובאו ושאלו לרופאים, ואמרו: אין לו תקנה עד שתבעל. אמרו חכמים: ימות, ואל תבעל לו. - תעמוד לפניו ערומה? - ימות ואל תעמוד לפניו ערומה. - תספר עמו מאחורי הגדר? - ימות ולא תספר עמו מאחורי הגדר."]

הדוגמא הזו ממחישה את המציאות המורכבת שעומדת ונצבת במצבים קיצוניים .

ולכן אם האדם הזה שסובל מדכאון רוצה להעביר את הזמן וכדומה יש לבדוק היטב את התכנים בכדי שזה לא יהיה מצב של מצווה הבאה בעבירה.

רפואה שלימה,

עוזיאל אליהו,

.