דיוק בזמן תפלת מנחה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/02/02 10:43 א באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

תודה גדולה ואמיתית על תשובותיך הקודמות.

ולשאלתי...

האם זמן שקיעה זהו הזמן שבו צריך לסיים להתפלל מנחה או להתחיל? היום לצערי סיימתי להתפלל 2 דקות אחרי זמן השקיעה. בהנחה שצריך לסיים להתפלל עד השקיעה, האם זה בסדר? האם תפילתי נחשבת? האם יש צורך לעשות משהו בנדון (למשל להתפלל פעמיים ערבית אם תפילתי אינה נחשבת)?

תודה רבה!

תשובה

לכתחילה צריך לסיים תפילת שמונה עשרה של מנחה עד השקיעה ממש. אבל אם נמשכה התפילה שתי דקות אחר כך אין בכך איסור, ויש מקומות שנהגו להתיר אם נמשכה התפילה עד שלוש עשרה וחצי דקות אחרי השקיעה.