דיוק אותיות בתפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/07/07 10:02 א באב התשסז

שאלה

שלום.

שאלתי היא האם יש עניין לקרוא את מילות התפילה (כל תפילה שהיא) לפי כל הכללים של הדקדוק? (אני מתכוונת לדיוקים כמו: ב/כ/פ רפים במקומות שרגילים להגות אותם עם דגש או מילים שיש סימון של הטעמה בהברה מסוימת)

או שזה חשוב רק במקומות שהם ציטוטים מהתורה?

תודה רבה וחודש טוב!

תשובה

ב"ה

שלום.

יש לדייק עד כמה שניתן .
ובמיוחד בקריאת שמע וכך כתב הרמב"ם בפירושו למשנה במסכת ברכות פרק ב' משנה ג ' לגבי דיקדוק בקריאת שמע :

"דקדוק האותיות הוא להשמר במוצא שפתיו בעת הקריאה, כדי [שלא יניע אות נחה ולא יניח אות נעה], ויבאר זכרון התנועות הראויות לבארם, ויחטוף התנועות הראויות למהרם בחטיפה, ויוציא האותיות דרך מוצאם, ולא יבליע אות בשנית הסמוכה אליה, בהיות האות מסוף המילה היא בעצמה ראש המילה הבאה אחריה, כגון "ואבדתם מהרה", "בכל לבבך" וכדומה לו. והדברים האלה כולם אי אפשר לכותבם בספר, אבל יקחו אותם מפי מלמד שילמדם פה אל פה."

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.