דיון בעניני צניעות בפומבי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/03/02 17:02 יח באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום רב

אני מנהל אתר באינטרנט ובו - בין השאר - נשאלות שאלות בהלכה, ואף בעניני צניעות (כגון נגיעה בנשים או חיוב לבישת גרביים לנשים), על שאלות כאלה אני בודק בספרים שמבוססים על פסקיו של הרב עובדיה יוסף שליט"א או מפנה לתשובות באתר "כיפה"..

לאחרונה העירו לי כי אין הדבר צנוע לדון בצורה פומבית בעניני צניעות כאלה (כגון גרביים ונגיעה), רציתי לשאול את הרב האם דבר זה מותר או לא

תודה מראש

שמואל

תשובה

יש נושאים שנוגעים לכולם כגון אלו שהזכרת וצריך לדון עליהם בפומבי. כי אם לא תדון בהם - אנשים לא ידעו מה לעשות ולא כל אחד מעיז לשאול את השאלות המעיקות עליו אע"פ ששאלה דרך אינטרנט היא אנונימית.

יש הרבה שאלות שאנחנו חוסמים אותם מפני פירסום ציבורי בדרך כלל מחמת צניעות ולפעמים צינעת הפרט.