דיום שבויים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/03/12 13:27 ז בניסן התשעב

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

אני עושה עבודה בנושא פדיון שבויים ורציתי לשאול כמה שאלות בנושא

1) מה הדעה של הרב ם צריך לשחרר חייל בכל מחיר?

2) יש חיילים שחותמים על הצהרה שאם הם ח"ו יחטפו אותם בעת השירות שלהם בצה"ל המדינה לא תשחרר אותם אם הדרישה של החוטפים לשחרר מחבלים עבורם והשאלה שלי אם חייל בא וחותם האם הוא לא עובר על "ושמרתם לאות נפשותכם"?

3) מה ההלכה אומרת שכדי לעשות שבוי / חייל שנתפס בשבי והוא נמצא במצב של סכנת נפשות והמחיר שמבקשים החוטפים הוא גבוה וידוע שאם יעשו מבצע חילוץ על מנת לשחררו המבצע יכול לסכן גם את השבוי עצמו וגם את המחלצים?

4) יש תפילה מיוחדת שנאמרת כל יום למען השבויים ונעדרים והשאלה שלי היא כזאת : האם ניתן להמשיך להתפלל עבור שבוים למרות שעברו כל-כך הרבה שנים?

תודה רבה וחג פסח כשר ושמח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. לא, לא לשחרר בכל מחיר.
2. לא, הוא לא עובר על 'ונשמרתם'
3.יש לפעול בדרך צבאית כדי לשחרר שבוי צבאי, גם אם הדבר מסכן את הלוחמים - זה אופיה של פעולה צבאית שהיא מסכנת חיים.