דיבור עם בנות על אמונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/05/02 08:08 א בסיון התשסב

שאלה

האם מותר לדבר עם בנות (לאו דווקא מהשבט) על נושאי אמונה?

תשובה

ב"ה

חזקי ברכה ושלום,

מותר לדבר עם בנות על נושאי אמונה.

דע לך כי חכמנו ביודעם ובהכירם את נפש האדם אמרו במסכת אבות פרק א' "אל תרבה שיחה עם האשה". אמירה זו איננה טכנית בלבד, אלא עקרונית ומהותית ביחס לפיתוח קשרים בין גברים לנשים.

אמירה זו הינה ביטוי לדרך חיים רצויה שכך טבעם של קשרים שהם מתפתחים, וכך טבען של שיחות שהן גולשות, ולעיתים מתוך התפתחות הקשר הבלתי צפוי וגלישת השיחה, האדם מוצא את עצמו רחוק מאוד מהמטרה.

"אל תרבה שיחה עם האשה" – לפי זה משמעותו אל תרבה בקשר, שהרי מה זה יתן לך?

וכבר הורונו חז"ל שצריך האדם לחשב חישובי רווח והפסד בכל מעשה אשר הוא עושה. אם שיחות על אמונה מובילות לדבר חיובי כגון להציל מישהו מכפירה או משמד, או האם השיחות יכולות להביא לדבר שלילי אפ' אחד(!!!) הרי יצא שכרו בהפסדו.

על כן בדוק בעצמך מהו המניע שלך לקיום קשר שכזה.

בברכה,
עוזיאל