דיבוק בפרשיות תפילין.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/02/02 07:05 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום

לאחרונה החלפתי את הפרשיות בתפילין שלי.

נאמר לי שהפרשיות עוברות בדיקת מחשב שבודק חסרות ויתרות ולאחר מכן הגהה ידנית.

יחד עם התפילין קיבלתי הדפסה של הפרשיות מהגהת המחשב. במעבר על הפרשיות גיליתי במספר מקומות דיבוקים של אותיות אחת לשניה. שתי דוגמאות:

"למען" האות מ' דבוקה לע' למעלה.

"ולזכרון" הכ' דבוקה לר' (גם נראה ביחד כמו מ').

שאלתי היא: אם המגיה גילה את הדיבוקים הנ"ל וגירד את הדיו בין האותיות האם זה כשר, או שבגלל שזה לא כסדרן אז לא?

בתודה מראש ניצן זמירי

תשובה

בס"ד

שלום

שאלתי את מור אבי ואמר לי שזה לא כשר כיון שאותיות "מע" יוצא יחד "ת" ולכן זה אוסר. לא משנה עובי הדיבוק.

כנ"ל לגבי "כר" היוצא יחד "מ".