דחיית מחזור וימי פרישה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/11/19 20:40 ל בחשון התשפ

שאלה

שלום לרב.

כיצד עליי לנהוג בימי הפרישה (בינונית. הפלגה ווסת החודש) אם אני נוטלת באותו חודש כדור לדחיית המחזור?

הרי ברור לי שלא אקבל מחזור בימים אלה.

ושאלה נוספת בנושא- איך צריך לחשב את הפרישה בחודש הבא? בד"כ ההפלגה אצלי 25-29 יום ואם אני לוקחת כדור זה גם יכול להיות 35.

תודה מראש.

ח.

תשובה

בסד

שלום וברכה

מכיוון שמדובר בחודש ראשון יש לנהוג את כל הפרישות שהרי עדיין לא הוחזקו הכדורים.

בחודשים שלאחר מכן לפי מה שכתוב על הכדורים מתי צפוי להיות המחזור. וכן עונה בינונית יש לשמור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ