דחיית היריון ללא אמצעי מניעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/10/09 12:07 כז בתשרי התשע

שאלה

שלום לרב,

אנו נשואים חודש ורציתי לדעת אם יש בעיה להמנע מלקיים יחסים בעת הביוץ (כמובן שלא על ח-ן ליל הטבילה) כדי להוריד את הסיכוי להכנס להריון לזמן מוקצב (כ3-4 חודשים) וזאת בכדי שיהיה לנו זמן לבנות את הזוגיות ולהכין את עצמנו נפשית לתקופת ההריון ולמחוייבות הגדולה שיש בגידול ילד.

בתודה מראש!

תשובה

בסד
שלום רב,
תחילה - מדוע הצעתכם אינה טובה:
אמנם יכולים בני זוג לפרוש זה מזה בהסכמה, אבל זו החלטה מאוד מאוד מזיקה. ודאי בתקופה שמיד לאחר הנישואין.
שיטת הימים הבטוחים היא שיטה מאוד לא בטוחה.

השאלה של דחיית הריון היא שאלה במקומה אבל היא מאוד אישית, תלויה בבני הזוג ובמצב המסויים שלהם.
זו לא שאלה לשו"ת באינטרנט אלא לברור אמיתי וסבלני של שני בני הזוג עם רב שיש לו גם רגישות אישית וגם ידע רחב בשאלות מניעת הריון. אני ממליץ לכם על 'מכון פועה' שמתמחים בנושא.
ברור פתוח ומקיף עם רב מתאים יביא לאחת משתי התוצאות:
1. אם יש סיבות כבדות משקל למנוע הריון, אז משתמשים בשיטות יותר בטוחות ויותר ידידותיות למניעה זמנית של ההריון.
2. אם אין סיבות כבדות משקל למניעת הריון, אז מתפללים לפרי בטן ומצפים לו בשמחה ובהכרה שזו אחת המטרות שלשמן מתחתנים. זו גם המתנה הכי יקרה ומחברת שבני זוג מקבלים מהקב"ה לרגל נישואיהם.