- דחוף - עבודה בשבת בביטחון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/09/16 20:15 יא באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני סטודנט גר לבד ומפרנס את עצמי ואת משפחתי המתקשה בפרנסה.

אני עובד מעל לשנה ביחידת בטחון כבקר במשרד ממשלתי חשוב ומוכר, ובמסגרת העבודה אני מתפעל מצלמות לצורך סריקה לאיתור חשודים וחיפוש חפצים חשודים הנמצאים מסביב למשרד, ומתפעל מערכות של חיישנים וגלאים, בנוסף אני נותן מענה טלפוני לעובדי המשרד לצורך פתיחת דלתות מסוימות ואף מסווגות שרק לי יש גישה אליהם ובנוסף אני צריך לפתוח שערים חשמליים לצורך כניסה ויציאה של עובדי המשרד לחניה.

העבודה היא במשמרות מסביב לשעון כולל בשבתות וחגים.

לאחרונה אני נדרש לעבוד גם בשבת בגלל כניסה רשמית לתפקיד.

לגבי המצלמות והמערכות ידוע לי שזה נחשב לפיקוח נפש

אך לגבי הכניסת ויציאת רכבים זה גם נחשב זה פיקוח נפש?

האם אפשר לעשות את זה בשינוי?

האם זה חילול שבת?

(רוב העובדים הבאים לעבוד בשבת הם בתפקידים מבצעיים ובטחוניים)

אני נדרש להחזיר תשובה להנהלה עד מחר, ובמידה ואסרב אאלץ להתפטר מהעבודה שחשובה לי מאוד..

אשמח לתשובה בהקדם

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה,
מכיוון שכל מהותה של העבודה שלך היא תלויה בפיקוח נפש, לכן גם כניסת רכבים ויציאתם ממקום העבודה היא חלק מאותו פיקוח נפש, ולכן מותר לך לפתוח ולסגור את השערים בשבת.
מלאכות שאתה יכול לעשות בשינוי, ולא יפגעו במקצועיות וביעילות המשימה ראוי לעשותם בשינוי.
כמובן, שמלאכות שאינן קשורות באופן ישיר לעבודה כגון הרתחת מים לקפה וכדומה, אין להתיר לעשותן בשבת.
בברכה רבה,
הלל