דחוף-כאבים בחזה בזמן שמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/12/10 19:18 כה בכסלו התשעא

שאלה

שלום רב,

יש לי חבר עוד מעט 8 חודשים,

ורק לאחרונה הרגשתי שהוא מסתיר מימני דבר מה שהוא סירב לספר,ותודה לאל לפני מספר ימים הוא סיפר לי על כך.

לפני כן אציין שבזמן שאני נידה אנו שומרים נגיעה לחלוטין,ובזמן שאני לא אנחנו לא שומרים.

הוא סיפר לי שהוא לא חשב שיהיה לו כל כך קשה אבל מתי שאנו שומרים נגיעה הוא סובל מכאבי חזה מאוד חזקים עד כדי שקשה לו לנשום,והיה לו חשוב לפני לומר לי שהוא אוהב אותי,והוא חשש מאוד לספר לי זאת שמה אני לא ירצה אותו כי אחשוב שחלילה הוא רוצה רק את החיצוניות ולא אותי,אך אני יודעת שזה לא כך! מצידו כן לשמור הוא אפילו בעד זה,אך כאשר מגיעה הזמנים שאני נידה יש לו תופעות של כאבי חזה איומים!!

וזה קורה רק כשאני נידה.

אנא תעזרו לנו-מה עלינו לעשות ?

אודה לתשובה בהקדם האפשרי..

תשובה

לשואלת שלום,

א. ראשית, צריך לדעת שנגיעה אסורה גם בימי נידה וגם בימים שאחר כך,
מותרים רק אחרי חתונה וטבילה במקוה.

ב. לגופו של ענין קודם ללכת לרופא לבדוק את הענין אולי יש גורמים נוספים לכך, ולאו דוקא הימים האלו.

ג.יתכן שהוא בלחץ שנובע מהקושי שבריחוק, וזה יוצר גם לחץ גופני, אבל קודם לבדוק אצל רופא.

בברכה,

דני ארגמן