דחוף. זוגיות. תודה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/09/11 16:11 כו באלול התשעא

שאלה

שלום לרב,

אני כבר הרבה זמן בקשר עם בחור. הקשר שלנו לא רציף, בגללי.

הוא מאד אוהב ומאד בטוח בקשר שלנו, אני קצת פחות. אני כל הזמן בחששות ובספקות. אני יודעת שההורים שלי לא יקבלו אותו כ"כ בשמחה.וזה משהו שמאד מרתיע אותי מלהמשיך.

אולי לא הוא הזיווג שלי? האם ה' רוצה שאהיה איתו?

לצערי אי אפשר לדעת באמת עד הסוף.

מה גם שמעולם, (לשמחתי) לא חוויתי קשר אחר, לכן אני לא יודעת איך אני אמורה להרגיש כלפיו. מה שאני כן יודעת הוא שהרגש שלי כלפיו לא חזק כמו שהרגש שלו כלפיי.

זה לא פייר מצידי, הוא כ"כ אוהב ואני לא.

לפני כמה ימים, בדרך מוזרה מאד, צף בחור שהתעניין בי בעבר, הקשר לא היה רלוונטי וגם לא משמעותי, כי היינו מאד קטנים, עכשיו כשבגרנו, הוא חשב שזה יכול להיות קשר נכון ואמיתי.

ושוב השאלות התחילו לצוץ, האם הקב"ה שלח אותו אליי שוב כי זה הקשר שבאמת נכון לי? או להפך, האם הוא שלח אותו כדי לחזק את הקשר הקיים?

כבוד הרב, אני יודעת שזה מסוג השאלות שאי אפשר לענות עליהן תשובה חד משמעית, במיוחד לא דרך האינטרנט, במיוחד לא כשהרב לא מכיר אותנו.

אבל מה עליי לעשות?

דיברתי איתו, אמרתי לו שאני בספק גדול מאד לגבי הקשר שלנו, הוא נפגע מאד, זה כבר קרה כמה פעמים, שהפסקתי את הקשר באמצע, אני יודעת שזה משבש לו את כל סדר היום בישיבה, משבש לו את כל הלימוד.

אני רוצה להחליט אחת ולתמיד מה אני עושה.

תודה רבה מראש, חג שמח.

שיר

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא ציינת מהם הספקות שלך ועל מה את מתלבטת,

לכן קשה להתיחס לשאלה,

אך זאת ניתן לומר, שלא בוחרים בן זוג על פי סימנים,
גם אם מדובר בבחור שהגיח מהעבר בדיוק בזמן שאת מתלבטת. הבחירה צריכה להיות מתוך שיקול דעת שכלית ורגש בריא,

אשמח לעזור אם תפרטי,

בברכה,

דני ארגמן