דחוף - גבינה ודגים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 20/05/02 16:29 ט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכב' הרב סתיו שליט"א

ברצוני לשאול את הרב האם ישנו איסור כלשהו לאכול גבינה ודגים ביחד, לדוגמא אכילת פיצה עם טונה או טוסט גבינה עם טונה בתוכו.

אציין שהמדובר הוא באשכנזים.

בתודה רבה מראש לתשובתו...

תשובה

בס"ד

לניצן שלום,

המחבר כתב סימן פ"ז ס' ג', שבדגים אין איסור אפילו מדרבנן, לבשלם בחלב. ואמנם בבית יוסף מביא גרסה שיש סכנה באכילת דגים וגבינה. ואכן יש פוסקים שחששו לכך משום סכנה.

אמנם כתב ה"פתחי תשובה" שכבר נהגו העולם שמבשלים דגים בחמאה, ומכיון שכבר דשו בכך רבים הרי זה מותר ו"שומר פתאים ה' ".

לפיכך, הן מצד הדין והן מצד המנהג, מותר לאכול דגים עם גבינה, ו"יאכלו ענווים וישבעו".

בברכה, הרב דוד סתיו