דחוף ביותר

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/06/02 15:24 ג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

רציתי לספר סיפור על חברה שלי (ובאמת חברה שלי) שיושב לי על הלב כבר שבוע ומאיים למוטט אותו.

חברתי נאנסה לפני כחודשיים ולמרבה הטראומה נכנסה להריון בעקבות האונס. עובדת ההריון התבררה לה רק לפני כשבועיים ולא סיפרה להורים שלה ולא התייעצה עם אף אחד, הלכה ועשתה הפלה. שבוע לפני היא התקשרה אלי וביקשה אם יש לי להשיג לה כסף. כמובן שלא הבנתי למה היא צריכה ולא היה לי. השבוע היא התקשרה וסיפרה שהפילה, ואף אחד לא יודע וגם היא לא הסכימה להתייעץ ומרוב לחץ לא שקלה שיקול דעת נכון והתעקשה לעשות הפלה בו במקום. השאלה היא כזו.

א. מה עושים במקרה כזה? מה ההלכה במקרה של ילדה שלא רוצה שההורים ידעו בגלל השם הרע של המשפחה ושלה. ב. אני מרגישה רגשות אשם והעניין הזה מפריע לי במהלך תקין של החיים והלימודים.

ג. מה עושים איתה הלאה? היא לא מסכימה להתלונן במשטרה ולא מסכימה שההורים ואף אחד אחר ידעו על זה. למרות שלא כל זה ממש שאלה הילכתית בחרתי לשאול את הרב. תודה. אבקש ששמי לא יהיה כתוב בפרסום השאלה והתשובה. תודה רבה

תשובה

ב"ה

לום לך!

א. לא היה ראוי לפרסם שאלה זו כלל. אבל אני מפרסמה כי אולי ניתן להציל עוד אנשים כתוצאה מתשובתי. אנא, קראי אותה בלב פתוח ומתוך רצון לקבל ולהבין.

ב. את לא יכולה לעזור לחברתך. אין לך כלים לכך. את חברה טובה ואוהבת אבל חברתך בצרה גדולה!
היא חולה במחלה קשה. הפגיעה הנפשית שכרוכה באונס פוגעת בכל החיים. איך תבנה בית? איך תתן אמון בבן זוגה? מה יהיה על ילדיה?
הפיצוץ הצפוי בעתיד, אם לא תטופל, ובמהירות, משול לפצצה אטומית המשמידה ומזיקה לכל מי שבאיזור הקרוב והרחוק. עכשיו את יכולה למנוע נזק עתידי. עכשיו את יכולה לסייע לה ולמי שיהיה בסביבתה.

ג. לא לחשוב בקטן, "אבל היא לא רוצה", "אבל היא החליטה" , "אבל , אבל". חברה שלך חולה. אין לה שיקול דעת. היא פועלת מתוך יאוש. יש לה מסיכה על הפנים ואף אחד לא יודע מה עובר עליה מבפנים.

ד. חייבים לספר. לא מכיר אתכן ולכן לא יודע להציע. אולי יועצת? אולי לראש האולפנא? לא יודע!
חייבים!
כל רגע נוסף הוא סכנה!

אל תחשבי במחשבה של ילדים קטנים שחוששים "להלשין"!

אל תקחי על עצמך אחריות!

אם תרצי להיוועץ - התקשרי אלי ל039338267 או 052397752 ותאמרי שאמרתי לך להתקשר אלי מבלי להזדהות. אינך צריכה להזדהות.

ה. ומכאן פניה לכל מי שקוראת או קורא ויודע סוד נורא כזה או אחר על חבר/ה. עזרו להם! אבל באמת! תהיו חברים טובים!

אל תשמרו בסוד מה שחייבים לספר!

בברכה,

שי